Mariagerfjord Pigekor – Mød dem til sommerfesten i Øster Hurup 3 august 2019 (musik fra kl. 16:00).

Presseinfo marts 2019.
“…et af Europas mest talentfuld, innovative og kreative ungdomskor.”

Sådan skrev Aarhus Vocal Festival, på deres hjemmeside i forbindelse med Mariagerfjord Pigekors optræden i foråret 2013 på Europas største festival for rytmisk kor musik, hvor koret også i år optræder på hovedscenen.

Mød disse skønne piger til sommerfesten i Øster Hurup 3 august 2019.

Koret har eksisteret siden 2007, og har på få år sunget sig til to danske priser og international anerkendelse for deres høje niveau og innovative arbejde. Dets optræden er kendetegnet ved at være minutiøst gennemarbejdet hvad angår både det musikalske og sceniske. Karakteristisk er også sang glæden og det smittende og imødekommende nærvær i formidlingen af musikken.

Gennem de seneste år har koret afholdt 30-35 koncerter om året i hele Danmark og Nordeuropa og har haft den store fornøjelse at optræde med en lang række kendte kunstnere og ensembler, heriblandt: Steffen Brandt, Michael Falch, Emmelie de Forest, Kim Sjøgren, Aalborg Symfoniorkester, Vocal Line,
foruden at varme op for navne som Fallulah, Hugo Helmig, Burhan G., Lis Sørensen og Sanne Salomonsen.

Koret består af 25 sangere fra 13-18 år og er flagskibet i en ”fødekæde” af i ca. 180 sangere fra hele Mariagerfjord Kommune.

Indtil videre har Mariagerfjord Pigekor udgivet to cd’er i eget navn og en DVD om hele korskolen. Smagsprøver på korets kunnen kan desuden ses på YouTube og korskolens hjemmeside https://www.mariagerfjordkorskole.dk/elitekor/mariagerfjord-pigekor

Dirigent og kunstnerisk leder for koret er Christian Fris-Ronsfeld.