Musikalsk oplevelse på Kabbel Hovedgaard, Kabbelvej 55, 7620 Lemvig

Carverybuffet fra Slagter Mortensen, Lemvig:
Spisning fra kl. 18:30

  • Helstegt dansk kalvefilet &  krydderstegt kamsteg
  • Serveret med små saltbagte kartofler & flødekartofler med piment
  • Whiskeysauce
  • 2 slags blandede salater med tilhørende dressinger
  • 2 slags groft brød & hvidløgssmør

Early Bird billeter

Early Bird a DKK 235,00
Early Bird inkl. Buffet á DKK 395,00
*inkl. billet gebyr.

Til og med d. 23 april kan du købe til early Bird billet pris, herefter stiger prisen.

Køb her:

Lokalt vil der kunne købes billetter hos Lemvig Boghandel, Torvet 1, 7620 Lemvig

kabbel hovedgaard - koncert

Mød de største

Kabbel Hovedgård ligger smukt midt i sit jordtilliggende på skrænten ned mod Lemvig.

Fra landevejen anes gården bag en gruppe høje træer, men det er først fra haven, at man ser den storslåede udsigt over Lem Vig.

Kabbels historie kan følges fra slutningen af det 15. århundrede. I 1491 hed Kabbels ejer Oluf Rytter. Slægten Rytter ejede Kabbel i mere end 100 år. Efter slægten Rytter kom der som ejere flere danske adelsslægter, såsom Kruse, Daa og Krabbe.

I 1700-tallet tilhørte Kabbel Hovedgård en købmandsfamilie fra Lemvig. Gårdens indtægter dengang kom hovedsagelig fra studehandel. Kabbel står omtalt som én af de største studegårde i Nordvestjylland. De fede jorde, som hørte til Hovedgården, var velegnede til græsning. Hærvejen ned gennem Jylland til Hamborg var hovedfærdselsåren, når kvæget 2-3 år gammelt skulle sælges.

Den nuværende hovedbygning er opført af Jens Stokholm i 1818. De tre sammenbyggede avlslænger stod færdige i 1918 efter en brand. Port bygningen menes at være fra 1879.

I dag er Kabbel en planteavlsgård og er på 218 ha.

I 2012 blev Kabbel fredet.

Medvirkende:

Lemvig Kammerkor under ledelse af Niels Bitsch Nielsen.
Lemvig Kammerkor er grundlagt i 1995 og består af 30 rutinerede sangere, alle med solid baggrund i sangkor fra Lemvig og omegn.

Herefter skal vi føres igennem nogle af operaens fantastiske værker og videre over i den lettere genre med forførende musik af kendte værker inden for musicals, og ikke nok med det er vi så heldige at kunne præsentere nogle af de smukkeste svenske viser sunget af vore fantastiske sopraner.

John Venning – Kgl. Tenor!
John Venning er uddannet på musikkonservatoriet ”Giuseppe Verdi” i Torino, Italien, samt på The Royal College of Music i London, og derefter blev han ansat ved The English National Opera i London. Han har sunget som solist i både Tyskland og Italien, inden han kom til Danmark og blev fast ansat ved Den Kgl. Opera i 1981. John Venning har dannet sanggrupperne De 3 Kgl. Tenorer og The Royal Quartet, som  hidtil har sunget bogstaveligt talt verden over: fra Las Vegas tværs over hele USA og Europa til Dubai og Peking.

Ikke at forglemme har John Venning gennem mange år optrådt på Nytårskoncerterne i Lemvig i forskellige konstellationer og med stor succes.

Cecilia Lindwall – Sopran i særklasse!
Efter sin anmelderroste debut i La Boheme på Den Norske Opera i 2000 og som vinder af den internationale konkurrence i Kammeroper Schloss Rheinsberg i Berlin året efter, har den svenske sopran Cecilia Lindwall arbejdet professionelt i Tyskland, Norge, Danmark og Sverige som en meget velrenommeret Koncert og Opera Sanger – senest bl.a. på Det Ny Teater i forestillingen Phantome of the Opera. Cecilia´s operaroller includerer bl.a.: Fiordiligi i Cosi fan tutte, Mimi i La Boheme, Liu i Turandot, Micaëla i Carmen, Violetta in La Traviata og Agathe in Der Freischütz.Udover opera synger hun i concerter og oratorier så som Dvoraks: Stabat Mater, Beethoven 9, Mahler 2, Handels: Messiah , Brahms: Ein Deutsches Requiem, Mendelsohn: Paulus and Mozarts Requiem. Derudover synger Cecilia Sopran-soloen på en CD-optagelse af Mahlers 2 symfoni,med Orchestra and choire of Staatstheater Braunschweig og Jonas Alber som dirigent og pressen skriver –”Mit strahlende Höhe intonierte die Sopranistin Cecilia Lindwall die vehmente Siegesgewissheit der Erlösten, die endgültige Bezwingung von Schmerz und Tod”. Tysk TV optog Elblandfestspiele Wittenberg, hvor hun synger med Rene Kollo og Deutsches Filmorchester Babelsberg , hvilket blev transmitteret i tysk TV. Cecilia Lindwall er uddannet på The Norwegian State Accademy of Music and The State Accademy of Opera i Oslo, Norge med Ingrid Bjoner og Mirjana Dancuo som hendes lærere.

Anna Einarsson – Mezzosopran i særklasse !
Anna Einarsson er uddannet fra Music Academy of Malmö, Sverige og The State Accademy of Opera i Oslo, hvor hun studerede hos Ingrid Bjoner. Anna Einarsson er en eftertragtet solist ved koncerter og oratorier og sang i e.g. Verdis Missa di Requiem, Beethovens 9th symphony, Missa Solemnis, Mahlers 2nd, 3rd and 8th symphony, Mendehlssohn Elias, Mozart Requiem, Mahler Das Lied von der Erde, Lieder eines fahrenden gesellen, Händel Messias, Bach Magnificat, Christmas Oratory, cantatas, Dvorcak Stabat Mater and Bruckner f-minor mass. Hun dukker jævnligt op i koncerthaller og på festivaler gennem Europa og Asien. Anna Einarsson har optrådt i mange stykker, og hun er repræsenteret i adskillige radio og CD optagelser. I 2014 modtog Anna Einarsson en Grammy nominering i USA for sin deltagelse i optagelsen af Ståle Kleibergs opera “David and Batsheba” !

Knud Rasmussen – Kapelmester!
Knud Rasmussen er til daglig organist i Virum kirke, men har herudover haft et omfattende virke som repetitør og akkompagnatør for sangere. Han har således været akkompagnatør for De 3 kongelige Tenorer, De 3kongelige Sopraner og Nordic Singers ved utallige koncerter i ind- og udland.

BUSARRANGEMENT PÅ KABBEL HOVEDGAARD D. 21. MAJ 2019

KL. 16,20 Ringkøbing Banegård

KL. 16,45 Ulfborg v/ Hallen

KL. 17,10 Holstebro Banegård

KL. 17,35 Struer Banegård

Retur lige efter koncerten

Pris 485 kr. incl. entre – menu – bus tur/retur

Tilmelding senest d. 13. maj til

BæksBus
Jørgen Bæk
Email – bb@baeksbus.dk – Tlf. 41335922

Shuttle-bus i Lemvig (Uden tilmelding – afregnes direkte i bussen
med kr. 25 hver vej)

Lemvig Gymnasium: 17:40 og 19:10

Rema 1000 : 17:50 og 19:20

Nr. Lem Kirke: 17:55 og 19:25

Retur lige efter koncerten.

HUSK AT BILLETTER INCL. MENU, SKAL VÆRE KØBT SENEST 13. MAJ.!!