Gitta-Maria Sjöbergs fantastiske sopranstemme har gjort hende til en særdeles skattet gæsteoptræder over hele verden. Hendes alsidighed er ekstraordinær. Hun mestrer lyriske såvel som højdramatiske partier.  Alt udført helstøbt og med stort indre liv. Hendes udtryks-fulde repertoire indeholder partier fra Tosca, Madame Butterfly, Mimi , Desdemona, Amelia, Leonora, Arabella, Sieglinde, Brangaene, Rusalka, Katarina Ismailova, Kostelnicka og Emilia Marty. For det sidstnævnte parti blev hun valgt til årets sanger af den førende tyske avis ”German Newspaper”. I efteråret 2014 blev hun inviteret til at åbne den internationale Janácek Festival i Brno som Emilia Marty i  “Vec Makropulos”,  og anmeldelserne var over-strømmende. Opførelsen blev optaget til opførelse I Den europæiske Radio og tjekkisk TV. For nylig blev forestillingen tildelt 1.e pris for bedste operaproduktion i Tjekkiet og en DVD planlægges.

Gitta-Maria Sjöberg er uddannet ved Københavns Opera Akademi, undervist af professor Kim Borg. Nu giver hun tilbage som inspirerende lærer ved mange Master Classes, hvor unge lovende talenter nyder godt af hendes undervisning og store erfaring.

Gitta-Maria er også en højt begavet “liedsanger”, med solooptrædener over hele Europa. Hun arbejder med samme indlevelse, energi og entusiasme hvad enten det drejer sig om en Schubert-lied, en folkesang eller en jazz-ballade. Denne store interesse for lieder og sange fik hende til at etablere en ny festival i Sverige ”Nordic Song Festival”, – som havde en succesrig premiere i sommeren 2014 med en blanding af masterclasses, koncerter og kunstnerisk forskning. I sommeren 2015 og 2016 blev Nordic Song Festival gentaget med stor succes og hun siger: VELKOMMEN til NORDIC SONG FESTIVAL den 29 juni – 7 juli 2017!

Imellem hendes mange indspilninger skal også nævnes de højt anerkendte Verdi & Puccini Arier, Nordisk Trio: Nordiske Folkesange og Ballader og 15 sange til digte af Gustaf Fröding. For nylig er en cd med hendes oversættelse af Nordiske julesange blevet udgivet under titlen: Nordic Winter Christmas Songs.

Hendes portræt af den dæmoniske og dog tragiske Kostelnicka i Malmø Operaens opførelse af Jenufa in 2011 blev rost i Opera News som en af de bedste nogensinde, og er tilgængelig på DVD fra ArtHause Musik.

Gitta-Maria Sjöberg har modtaget mange priser og er Ridder af Dannebrogsordenen af 1. grad. Læs mere: www.gittamaria.com

Mød Gitta-Maria Sjøberg på følgende  shows:

D. 10. juni 2017 – Gl. Estrup Slot Auning Djursland.
D. 19. august 2017 – Sorø Akademipark Sorø.
D. 07.oktober 2017 – Holstebro Musikteater Holstebro.
D. 14. oktober 2017 – Tinghallen i Viborg.
D. 27. + 28. oktober 2017 – Kristianstad Koncertsal (SE)
D. 02. november 2017 – MCH Herning.